Menu
Vyberte si kategorii

Civilní proces Zvláštní část

Popis
Publikace přináší podrobné pojednání o nesporném soudnictví v České republice, a to jak o jeho teoretickoprávních východiscích, tak o jeho konkrétní aktuálně platné a účinné právní regulaci. Rozsáhlé a komplexní zpracování jednotlivých řízení, která jsou v současné době upravena v zákonu č. ...
Zeptejte se
565 Kč
513,64 Kč bez DPH
Toto zboží nadále není možné koupit. Prohlédněte si podobné produkty zde.
Značka:
C.H.BECK
ISBN:
978-80-7400-594-7
EAN:
9788074005947
Náš kód:
13028

Publikace přináší podrobné pojednání o nesporném soudnictví v České republice, a to jak o jeho teoretickoprávních východiscích, tak o jeho konkrétní aktuálně platné a účinné právní regulaci. Rozsáhlé a komplexní zpracování jednotlivých řízení, která jsou v současné době upravena v zákonu č. 292/2013 Sb., o zvláštních řízeních soudních, je pro přehlednost sestaveno do jednotné struktury výkladu každého řízení a doplněno praktickými příklady a rozšiřujícími poznámkami.

Ve své další části publikace poskytuje odborné výklady o rozhodčím řízení, které v České republice nyní představuje jedinou formu alternativního řešení sporu, jejímuž výsledku zákon přiznává účinky prostřednictvím státního donucení vykonatelného rozhodnutí. Věnuje se především rozsáhlé judikatuře k zákonu č. 216/1994 Sb., o rozhodčím řízení a o výkonu rozhodčích nálezů. Poslední část publikace se s ohledem na rostoucí počet případů zahrnujících mezinárodní prvek věnuje objasnění pramenů tato řízení regulujících a postupů, kterými jsou civilněsoudní řízení s přeshraničními přesahy ovládána. Publikace je pro svou komplexnost i formu zpracování vhodnou pomůckou nejen při studiu práva, ale i při každodenní praxi advokátů, soudců, státních zástupců, soudních exekutorů či správních úřadů.

Související tituly: AI5 Civilní proces. Obecná část a sporné řízení AI16 Civilní proces II.díl

Autor Renáta Šínová
Jazyk Česky
Počet stran 384
Rok vydání 2016
Vazba brožovaná bez přebalu
Druh Kniha