Menu
Vyberte si kategorii

Cvičení pro lepší učení

Popis
Vysvětlení a rady pro rodiče, pedagogy, asistenty a jiné odborníky, jak cvičit s dětmi. Pohyb je klíčovým prvkem pro všechny funkce mozku, včetně paměti, emocí, ale i učení. Díky pohybu se vyvíjí řízení na vyšších úrovních centrální nervové soustavy, dochází k tvorbě neurálních spojení mezi ...
Zeptejte se
286 Kč
286 Kč bez DPH
Skladem 5+ ks, expedice 2.4.
Značka:
Fontána
ISBN:
978-80-7336-932-3
EAN:
9788073369323
Náš kód:
51089

Pohyb je klíčovým prvkem pro všechny funkce mozku, včetně paměti, emocí, ale i učení. Díky pohybu se vyvíjí řízení na vyšších úrovních centrální nervové soustavy, dochází k tvorbě neurálních spojení mezi senzorickou a motorickou kůrou mozku. A motorická kůra má zásadní vliv na naše myšlení. V knize je stručným způsobem popsán rozvoj dítěte, jeho reakcí a popis základních tří smyslových systémů. Blíže seznamuje čtenáře, jak se mohou přetrvávající primární reflexy (reakce) podílet na neurovývojovém zpoždění dítěte a jak mohou ovlivnit nejen základní školní dovednosti. Potíže dětí se čtením, psaním a počítáním nemusí být fixní a neměnné.

Během pohybových aktivit a cvičení dochází k reorganizaci mozku a zlepšuje se i učení. Zařazení vhodných pohybových aktivit může aktivovat schopnost číst mnohem rychleji, stejně tak pomocí pohybu můžeme u dětí pozitivně ovlivnit také psaní a počítání. Kniha Cvičení pro lepší učení má poukázat na to, jak je pohyb důležitý pro růst a úspěch našich dětí a nabídnout celou řadu cvičení a aktivit, které lze s dětmi ještě v předškolním období provádět a podpořit tak jejich přípravu na nástup do povinné školní docházky.

Autor Vingrálková Eva
Jazyk Česky
Počet stran 136
Rok vydání 2022
Vazba brožovaná bez přebalu
Druh Kniha