Menu
Vyberte si kategorii

Encyklopedie zdravotnického humoru

Popis
Kniha představuje v prvních dvou kapitolách ukázky z literární tvorby a kresleného humoru 47 autorů. Druhá část obsahuje více než 500 historek a anekdot. Ty jsou rozděleny podle oborů (Interní, Chirurgické a Teoretické), zdravotníků (Lékař, Sestra, Lékárník, Medik, Profesor), a konečně příběhů ...
Zeptejte se
212 Kč
212 Kč bez DPH
Skladem 2 ks, expedice 2.4.
Značka:
Mladá fronta
ISBN:
978-80-204-4985-6
EAN:
9788020449856
Náš kód:
50975

Kniha představuje v prvních dvou kapitolách ukázky z literární tvorby a kresleného humoru 47 autorů. Druhá část obsahuje více než 500 historek a anekdot. Ty jsou rozděleny podle oborů (Interní, Chirurgické a Teoretické), zdravotníků (Lékař, Sestra, Lékárník, Medik, Profesor), a konečně příběhů pacientů (Nedorozumění, Vděk, Ironie, Absurdita, Sexismus). K nejběžnějším pointám zde patří nedorozumění, kdy pacient nepochopí, co by měl při léčbě dělat. U nepříjemných zákroků může ale zkoušet pana doktora obelstít, stejně jako Pepíček paní učitelku.

Pokud však lékař chytráctví pacienta prohlédne, komentuje to s ironickým humorem. Jednotlivé obory mají přitom různé zápletky – u stomatologie obavu z bolestivosti zákroku, v pediatrii roztomilé dětské repliky atd. Zajímavými figurkami jsou i odborníci – otolaryngologové s kulatým zrcátkem a dírkou uprostřed nebo neurologové se svým pověstným kladívkem.

Nejdůležitější u zdravotnického humoru je ale odlehčení situací, kdy pacient přináší svůj uzlíček nervů přes práh ordinace. Úsměvný pohled na svět je právě zde lepší než tuba prášků na uklidnění. 

Autor Štěpán Svačina
Jazyk Česky
Počet stran 220
Rok vydání 2019
Druh Kniha