Menu
Vyberte si kategorii

Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech

Popis
Jako by mu nestačil smích, který s kolegy z Divadla Járy Cimrmana vyvolává u několika generací diváků. Jeho role hraběte Zeppelina, princů Jasoně a Drsoně či praktikanta Hlaváčka jsou bez nadsázky kultovní. Miloň Čepelka (* 1936) přitom není jen hercem výrazných komických rolí. Je spoluzakladatelem ...
Zeptejte se
267 Kč
242,73 Kč bez DPH
Toto zboží nadále není možné koupit. Prohlédněte si podobné produkty zde.
Značka:
Vyšehrad
ISBN:
978-80-7429-683-3
EAN:
9788074296833
Náš kód:
9858
Jako by mu nestačil smích, který s kolegy z Divadla Járy Cimrmana vyvolává u několika generací diváků. Jeho role hraběte Zeppelina, princů Jasoně a Drsoně či praktikanta Hlaváčka jsou bez nadsázky kultovní. Miloň Čepelka (* 1936) přitom není jen hercem výrazných komických rolí. Je spoluzakladatelem Divadla Járy Cimrmana. Je zároveň vůbec jediným člověkem, jenž hrál se Svěrákem a Smoljakem, zároveň i v „konkurenčním“ Salonu Cimrman, který provozoval objevitel pojizerského génia Jiří Šebánek.

Čepelka ovšem není jen tím, kdo rozdává smích, jeho záběr je mnohem širší. Je autorem několika sbírek povídek a románů s veskrze hororovou tématikou, několika epických básní o smrti. Uvádí dechovku a píše pro ni texty, v šedesátých letech psal texty pro hvězdy pop music, třeba pro Martu Kubišovou.

Kniha rozhovorů s Miloněm Čepelkou není jen pohledem do zákulisí oblíbeného českého divadla, je pohledem za kulisy samotného Miloně Čepelky. Někdy je to docela horor, jindy velká legrace.

Autor Čepelka Miloň , Palán Aleš
Jazyk Česky
Počet stran 240
Rok vydání 2016
Vazba pevná
Druh Kniha