Menu
Vyberte si kategorii

Norsko

Popis
Nový velký průvodce po Norsku. Nechte se zlákat a vydejte se objevovat Skandinávii. Kniha nabízí nejkrásnější místa, nejzajímavější města i dobrodružství, která zažijete jenom na severu. Užijte si svobodného toulání po lesích a horách přírodní krásy, vodopády a fjordy, ale také malebná městečka, ...
Zeptejte se
578 Kč
578 Kč bez DPH
Skladem 5+ ks, expedice 22.4.
Značka:
Lingea
ISBN:
978-80-7508-417-0
EAN:
9788075084170
Náš kód:
57558

Nový velký průvodce po Norsku. Nechte se zlákat a vydejte se objevovat Skandinávii. Kniha nabízí nejkrásnější místa, nejzajímavější města i dobrodružství, která zažijete jenom na severu. Užijte si svobodného toulání po lesích a horách přírodní krásy, vodopády a fjordy, ale také malebná městečka, poutavá muzea a hlavně spoustu relaxace.

Historické a kulturní souvislosti vám pomohou pochopit, co dnes hýbe touto zemí a jejími obyvateli. Nechte se zlákat poutavými fotografiemi a objevte ty nejkrásnější destinace a památky. V kapitole Top zajímavosti nabízíme informace o tom, co byste rozhodně neměli minout. S orientací vám pomohou podrobné mapy s odkazy na konkrétní zajímavosti. Praktické rady na cesty vám usnadní plánování dovolené.

Norsko je zemí kontrastů. Majestátní hory se tyčí nad tajemnými fjordy, kruté zimy střídají nádherná léta a dlouhé polární noci ustupují zářivému půlnočnímu slunci. Jedna z nejstarších civilizací v Evropě dala vzniknout jednomu z nejmladších národů. Drancující vikingové se proměnili v celosvětové mírotvorce. V Norsku se vám bude určitě líbit.

Velkou atrakcí pro turisty je půlnoční slunce. V létě je lze pozorovat v arktických oblastech za polárním kruhem. Ale i v jižnějších částech Norska jsou dny po celé léto znatelně delší, kolem půlnoci se pouze sešeří. Můžete zde tak strávit celé týdny bez tmy, to je samo o sobě docela exotický zážitek.