Menu
Vyberte si kategorii

O naší vlasti Co by měl každý znát

Popis
Rádi sledujete v televizi soutěže o naší vlasti?; Chcete mít o naší vlasti všeobecný přehled?; Zajímá vás naše historie?; Právě pro vás je určena tato kniha, která přináší základní informace o naší dávné historii. Najdete v ní to hlavní o nejvýznamnějších archeologických nálezech, které umožnily ...
Zeptejte se
109 Kč
109 Kč bez DPH
Skladem 5+ ks, expedice dnes
Značka:
Rubico
ISBN:
978-80-7346-249-9
EAN:
9788073462499
Náš kód:
59574
  • Rádi sledujete v televizi soutěže o naší vlasti?
  • Chcete mít o naší vlasti všeobecný přehled?
  • Zajímá vás naše historie?

Právě pro vás je určena tato kniha, která přináší základní informace o naší dávné historii. Najdete v ní to hlavní o nejvýznamnějších archeologických nálezech, které umožnily vytvořit si představu o životě dávných obyvatel našeho území v pravěku, příchodu Slovanů a formování prvních států na Moravě a později v Čechách, vládě přemyslovských knížat a králů a také o vrcholu slávy Českého království za Lucemburků. Osvěžíte si vědomosti o hlavních událostech a osobnostech doby husitské i o událostech a životě u nás po ztrátě svrchovanosti Koruny české za Habsburků. Vrátíte se k dobám obnovy národního povědomí za obrození a vzniku samostatného státu, najdete zde i nejdůležitější informace o našich moderních dějinách.

Kniha vám osvěží znalosti, které jste získali na střední škole a které patří k základním vědomostem o naší zemi. Po přečtení budete hvězdou zábavných i vědomostních soutěží a svými znalostmi oslníte všechny kolem.

Autor Petr Dvořáček
Jazyk Česky
Počet stran 102
Rok vydání 2019
Vazba brožovaná bez přebalu
Druh Kniha