Menu
Vyberte si kategorii

Pracovnělékařské služby

Zajímavá cena
Zeptejte se
344 Kč
312,73 Kč bez DPH
Toto zboží nadále není možné koupit. Prohlédněte si podobné produkty zde.
Značka:
Anag
ISBN:
978-80-7554-106-2
EAN:
9788075541062
Náš kód:
42754

Publikace zpracovává v současné době velmi aktuální téma. Právní úprava pracovnělékařských služeb v zákoně o speci?ckých zdravotních službách a v prováděcí vyhlášce, která nabyla účinnosti od začátku dubna 2013, bude nyní schvalovanou významnou novelou obou právních předpisů závažně změněna.

Blíže k obsahu publikace
Autoři pojímají problematiku pracovnělékařských služeb komplexně. Vysvětlují jak uvedenou právní úpravu a její praktické důsledky, tak i pracovněprávní souvislosti z hlediska příslušných ustanovení zákoníku práce (rovněž novelizovaných). Nevyhýbají se ani kritice některých nedostatků právní úpravy, existujících i po novelách. Popisují jednotlivé druhy pracovnělékařských prohlídek, další činnosti smluvního lékaře a uvádějí doporučení pro obsah smlouvy zaměstnavatele s poskytovatelem pracovnělékařských služeb, postup při vyžádání a vydání lékařského posudku a důsledky tohoto posudku pro pracovněprávní vztah zaměstnanců. Dotčená právní úprava je velmi přísná a za její nerespektování hrozí i závažné sankce zaměstnavatelům (o nichž publikace rovněž pojednává).

Bonus v podobě editovatelných vzorů formulářů
Součástí publikace jsou formuláře možných vzorů používaných v oblasti pracovnělékařských služeb, jejichž editovatelnou podobu lze zdarma stáhnout prostřednictvím odkazu uvedeného v publikaci. Toto již třetí vydání je rozšířeno o výklad a doporučení na základě praktických zkušeností s uplatňováním zákona a prováděcí vyhlášky a o nejnovější soudní judikaturu.

Autor Šubrt Bořivoj , Tuček Milan
Jazyk Česky
Počet stran 352
Druh Kniha