Menu
Vyberte si kategorii

Prodavači ostatků

Zajímavá cena
Popis
Příběh českého rytíře Martina ze Stvolna, plný napětí, vzrušení a dějových zvratů, se odehrává v polovině 14. století. Byla to doba krutých válek, vysilujících hladomorů a všudypřítomného násilí, v níž zároveň probíhal urputný zápas o jednotu církve a křesťanské víry. Druhorozený syn chudého zemana ...
Zeptejte se
298 Kč
270,91 Kč bez DPH
Toto zboží nadále není možné koupit. Prohlédněte si podobné produkty zde.
Značka:
Moba
ISBN:
978-80-243-7991-3
EAN:
9788024379913
Náš kód:
36791
Příběh českého rytíře Martina ze Stvolna, plný napětí, vzrušení a dějových zvratů, se odehrává v polovině 14. století. Byla to doba krutých válek, vysilujících hladomorů a všudypřítomného násilí, v níž zároveň probíhal urputný zápas o jednotu církve a křesťanské víry. Druhorozený syn chudého zemana Martin odchází do Paříže na univerzitu, ale brzy se dostane do konfliktu s inkvizicí. Domů se vrátit nemůže, a tak se potlouká po francouzském venkově ve společnosti obchodníka s falešnými ostatky svatých.

Prožije nejen vášnivé milostné vztahy, ale i hrůzu morové rány, okolnosti ho zavedou do krvavých bitev a nejednou musí vzdorovat šílenému fanatismu náboženských sekt. Tváří v tvář vítězstvím i bolestným prohrám se sám sebe ptá, jaký to vše má vlastně smysl, proč musí člověk stále o něco bojovat, aby to vzápětí zase ztrácel?

Autor nás na pozadí historických událostí provází životem středověké Francie, barvitě a s hlubokou znalostí dobových reálií líčí prostředí univerzity, klášterů, život měšťanských rodin a vesnických usedlostí, stejně jako prostředí šenků, nevěstinců a vojenských táborů. Bez příkras líčí milostná dobrodružství i drsné mravy tehdejších lidí, stejně jako jejich až naivní touhu po pravdě, lásce a štěstí. Příběh se čte jedním dechem, neboť dokáže vyvolat skutečnou atmosféru života ve středověku, který ovšem není současnému člověku tak vzdálený jak se někdy zdá.

Autor Vondruška Vlastimil
Jazyk Česky
Počet stran 440
Vazba pevná
Druh Kniha