Menu
Vyberte si kategorii

Ředitel a hydra

Autor
Jan Jícha
Popis
Člověk by si řekl, že šéfovat kouzelnické škole může být docela legrace. Ovšem nic není vzdálenější pravdě. Je to stejné administrativní peklo jako na kterékoli základní škole v dnešním Česku. To však ještě ani zdaleka netuší kouzelník Alfréd, hlavní hrdina románu Jana Jíchy. Alfréd nemá rád děti. ...
Zeptejte se
274 Kč
274 Kč bez DPH
Skladem 5+ ks, expedice dnes
Značka:
Host
ISBN:
978-80-7577-606-8
EAN:
9788075776068
Náš kód:
51071
Člověk by si řekl, že šéfovat kouzelnické škole může být docela legrace. Ovšem nic není vzdálenější pravdě. Je to stejné administrativní peklo jako na kterékoli základní škole v dnešním Česku. To však ještě ani zdaleka netuší kouzelník Alfréd, hlavní hrdina románu Jana Jíchy.

Alfréd nemá rád děti. Má rád cigarety. Alfréd umí kouzlit, a tak kouzlí dětem — aby si mohl kupovat cigarety, dát si horkou vanu a další den se posunout o štaci dál. Jeho mrtvolnou životní pohodu po jednom ze zaměnitelných představení naruší neznámý muž a předloží mu podivnou nabídku. Alfréd se má stát ředitelem kouzelnické školy v Beďarech. Nikoli však kvůli svému magickému nadání, nýbrž kvůli titulu z pedagogické fakulty. Školní inspekce se totiž blíží. A proti ní žádná magie nic nezmůže: je totiž třeba zdolat nekonečnou hromadu papírů.

Román Ředitel a hydra s nadhledem a humorem pohlíží na podobu dnešního školství, jeho problémy a výzvy. Přestože se v něm kouzlí, je především o dětech, lásce k poznání a věčné zvědavosti. A taky o pečených vrabcích.

Autor Jan Jícha
Jazyk Česky
Počet stran 423
Rok vydání 2018
Vazba pevná
Druh Kniha