Menu
Vyberte si kategorii

Tři muži ve člunu

Popis
Anglický spisovatel Jerome Klapka Jerome si od svých 21 let psal eseje a krátké humoristické příběhy, které shrnul v roce 1889 do knihy Tři muži ve člunu o cestě několika přátel, plujících po Temži a bavících sebe navzájem nejrůznějšími historkami ze života. Milionů prodaných výtisků se dočkalo ...
Zeptejte se
228 Kč
207,27 Kč bez DPH
Toto zboží nadále není možné koupit. Prohlédněte si podobné produkty zde.
Značka:
SUPRAPHON
EAN:
99925585723
Náš kód:
50924

Anglický spisovatel Jerome Klapka Jerome si od svých 21 let psal eseje a krátké humoristické příběhy, které shrnul v roce 1889 do knihy Tři muži ve člunu o cestě několika přátel, plujících po Temži a bavících sebe navzájem nejrůznějšími historkami ze života. Milionů prodaných výtisků se dočkalo nejen toto vydání, ale i pokračování z roku 1900 a nazvané Tři muži na toulkách. Miroslav Horníček v úvodu četby vzpomíná na citace celých kapitol těchto knih zpaměti vždy, když mu bylo dobře s přáteli, stejnými nadšenci Jeromova díla jako on sám. S požitkem labužníka se pak Horníček noří do vyprávění, které tak důvěrně zná a miluje a stejně jako miliony dalších obdivovatelů tohoto díla je potřebuje znovu a znovu slyšet, či říkat, neboť jsou osvěžující potravou pro jeho duši. Náš výběr se soustředil na jednotlivé krátké humoristické příběhy, dnes již legendární (...Výhody sýra coby spolucestujícího, Jak postarší hlava rodiny věší obraz, Bujará sebedůvěra správkaře velocipedů, Bludiště v Hampton Courtu, Jak Harris zpívá kuplety, Nesnáze hudebníků amatérů...).

Přitažlivost a síla historek, považovaných za extrakt tzv. anglického humoru, nespočívá ani tolik v pointě, jako ve způsobu, jímž se autor na děje, které se nakonec mohou přihodit každému z nás, dívá, upozorňuje na jejich směšnost a učí nás v nich také vidět zdroj nevyčerpatelné zábavy. Zvukovou kulisou vyprávění jsou dobové ragtimy a variace Benjamina Brittena. Neodolatelné spojení Miroslava Horníčka, anglického humoru a světoznámého románu.

Autor Klapka Jerome Jerome
Druh Médium CD