Menu
Vyberte si kategorii

Učebnice spotřebitelské gramotnosti pro 1. stupeň ZŠ

Popis
Komplexní, hravě a prakticky napsaná učebnice pro výuku spotřebitelské a finanční gramotnosti ve vyšších ročnících prvního stupně ZŠ. Učebnice provede žáky základními úskalími každodenního rozhodování spotřebitele. Obsah je tematicky rozdělen do čtyř kapitol: "Nakupuješ" - ve které se žáci dozví ...
Zeptejte se
134 Kč
134 Kč bez DPH
Skladem 5+ ks, expedice 2.4.
Značka:
Generation Europe
ISBN:
978-80-907254-1-6
EAN:
9788090725416
Náš kód:
59727

Komplexní, hravě a prakticky napsaná učebnice pro výuku spotřebitelské a finanční gramotnosti ve vyšších ročnících prvního stupně ZŠ.

Učebnice provede žáky základními úskalími každodenního rozhodování spotřebitele. Obsah je tematicky rozdělen do čtyř kapitol:

  • "Nakupuješ" - ve které se žáci dozví o tom, co je kvalita a jak zodpovědně nakoupit s ohledem na peněženku i životní prostředí, o tom, jak číst značky na obalech, o cenách a (nekalých) praktikách obchodníků, o zárukách a reklamacích a také nákupu na internetu.
  • "Bydlíš" - ve které se žáci zamyslí nad udržitelnou spotřebou v domácnosti, např. jak ušetřit vodu, elektřinu, jak nakládat s plasty a odpady nebo na jaké nebezpečné látky si doma dát pozor.
  • "V síti" - ve které si žáci mohou zahrát hru o falešné identitě, zamyslet se nad bezpečností internetu a sociálních sítí a zjistit něco o závislostech na mobilu, hrách atd.
  • "Platíš" - která provede žáky světem hospodaření, nastíní základy domácího rozpočtování, vysvětlí základní principy spoření a zadlužení. Kapitola obsahuje i zábavné finanční kvarteto.

Kniha si zakládá na jasných a srozumitelných vysvětleních, praktických příkladech, příbězích a modelových situacích. Knihou děti provází dva ufoni, kteří příslušné situace vtipně komentují a doplňují svými poznatky se světa lidí.

Autor Mužíčková Lenka
Jazyk Česky
Počet stran 64
Rok vydání 2019
Vazba brožovaná bez přebalu
Druh Kniha