Menu
Vyberte si kategorii

Všechno, co jste chtěli vědět o Bohu, a báli jste se zeptat

Popis
Jiste znáte film Woodyho Allena (mimochodem velmi vtipný) Všechno, co jste kdy chteli vedet o sexu (ale báli jste se zeptat). Doba od té doby pokrocila, a tak dnes už o sexu vedí všichni všechno. O Bohu však jako by nevedel skoro nikdo nic, ví se akorát, že to možná je, nebo tak neco. Teolog Karl ...
Zeptejte se
169 Kč
169 Kč bez DPH
Skladem 5+ ks, expedice dnes
Značka:
Doron
ISBN:
978-80-7297-130-5
EAN:
9788072971305
Náš kód:
16209
Jiste znáte film Woodyho Allena (mimochodem velmi vtipný) Všechno, co jste kdy chteli vedet o sexu (ale báli jste se zeptat). Doba od té doby pokrocila, a tak dnes už o sexu vedí všichni všechno. O Bohu však jako by nevedel skoro nikdo nic, ví se akorát, že to možná je, nebo tak neco. Teolog Karl Rahner vyjádril dnes již otrepanou, ale pravdivou myšlenku: to, co si 60 až 80 % lidí predstavuje pod pojmem Buh, díky Bohu neexistuje! Ackoli jsem odmalicka krestanem, patril jsem vždycky tak nejak i do tech osmdesáti procent. Vedle skutecne živého Boha jsem mel spoustu model, které me nemohly uzdravit – neexistovaly totiž. A tak jsem casto trpel vnitrními zraneními, neodpuštením, strachem, co reknou druzí lidé, obavami z budoucnosti. Snažil jsem se mít lásku k druhým, to ano, ale láska k sobe mi ponekud chybela. Poznal jsem však osvobození, milosrdenství, pokoj, lásku a radost. A hodlám je prinést i vám. Žádná velká filozofie, jen strípky, co jsem posbíral cestou.
Casto jsem narážel na plno predsudku, omylu i evidentních nepravd, neprijetí, a to i u mimorádne inteligentních a vzdelaných lidí. Ptal jsem se sám sebe: co je špatne? Proc lidé nemohou verit? Proc odmítají zprávu, jež by mela prinášet radost? Uvedomoval jsem si, že chyba není v obsahu, ale forme. Pochopil jsem, že se musíme vrátit do stredoveku, k jednoduchému jazyku Vyznání. Pomocí strucných prirovnání ze života, literatury, filmu ci filozofie jsem se tedy pokusil podat jakousi duchovní abecedu.
Autor Štěpán Sirovátka
Jazyk Česky
Počet stran 148
Rok vydání 2015
Druh Kniha